V torek, 27. septembra, smo v Thermani Laško pripravili zaključno konferenco projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018–2022. Na konferenci je rezultate projekta in primere dobrih praks predstavilo 5 konzorcijev (MOCIS, UPI-ljudska univerza Žalec, CDI Univerzum, Zasavska ljudska univerza in Posoški razvojni center). Posebno noto sta konferenci dala moderator Perica Jerković, znan slovenski stand up komik, in Polona Požgan, mojstrica misli, besed in stavkov, ki nas je navdušila z motivacijskim predavanjem “Prijazno je biti prijazen”.
 
S ponosom lahko povemo, da smo v našem konzorciju, ki ga poleg nas sestavljajo še A.L.P. Peca, Ljudska univerza Ravne na Koroškem in Smeri Ravne, v izobraževalne programe vključili 763 udeležencev, od tega 497 starejših od 45 let.  Izvedli smo 82 skupin različnih programov, med kateri so prevladovali programi računalništva in tujih jezikov. Zelo dobro je bil sprejet tudi program Medgeneracijsko sodelovanje in ohranjanje zdravja. Opravili smo 44.387 izobraževalnih ur za udeležence.
 
Ob tej priložnosti se zahvaljujemo udeležencem za zaupanje, zunanjim izvajalcem za strokovnost in fleksibilnost pri izvajanju programov, deležnikom iz lokalnega okolja za podporo pri promoviranju in pridobivanju udeležencev ter seveda konzorcijskim partnerjem za konstruktivno in korektno sodelovanje.
 

Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.