S ponosom vas obveščamo, da smo uspešno pridobili razpis Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS. Našo že tako bogato izobraževalno ponudbo dopolnjujemo z novim projektom – Centrom za družine Andeški hram (2021–2025).

Kaj ponuja center za družine?

  • prostor druženja različnih generacij,
  • podporo pri lažjem usklajevanju družinskega in poklicnega življenja,
  • podporo pri izboljšanju medsebojnih odnosov in starševskih kompetenc ter
  • prostor za izmenjavo dobrih praks in pozitivnih izkušenj.

V center za družine vabimo otroke, mladostnike, starše, družine … na druženje, predavanja, delavnice, pogovore …

Sedež centra za družine je v prostorih večgeneracijskega centra, na Glavnem trgu 28a, v Slovenj Gradcu. Obiščete ga lahko vsak delavnik od 9.00 do 12.00 in od 13.00 do 17.00 ter v času izvajanja vsebin.

Informacije o delovanju centra lahko dobite na telefonski številki 070 604 457 ali na e-naslovu: centerzadruzine@mocis.si.

Aktivnosti, ki se bodo odvijale v centru, so naslednje:

  1. Neformalno druženje, ki bo potekalo na sedežu centra (Glavni trg 28a, Slovenj Gradec) od ponedeljka do petka. Na voljo je igralnica za otroke s pestro ponudbo didaktičnih in družabnih iger ter prostor za pogovor, izmenjavo izkušenj in informiranje obiskovalcev o aktualnih dejavnostih centra.
  2. Izobraževalne in praktične delavnice na temo razvijanja pozitivnega starševstva, ki bodo potekale vsak teden v dopoldanskem in popoldanskem času na različne teme (program Neverjetna leta, komunikacija, reševanje konfliktov, vzgoja, odziv na stres, vedenjske in čustvene težave otrok, motiviranje otrok, kako pomagati otroku pri šolskem delu …). Delavnice bomo izvajali ali na sedežu centra ali na daljavo.
  3. Počitniške aktivnosti za otroke in organizirane delavnice za otroke in mladostnike, s katerimi bomo otrokom in mladostnikom ponudili možnost aktivnega, ustvarjalnega, poučnega ter zabavnega preživljanja počitniških dni, staršem pa zagotovili organizirano varstvo v času njihovih službenih in drugih obveznosti. Na voljo bo tudi učna pomoč za učence in dijake.
  4. Individualno ali skupinsko svetovanje za otroke, mladostnike in starše z namenom izboljšanja obvladovanja čustev, gradnje pozitivne samopodobe, učenje reševanja problemov ipd. S svetovanji bomo krepili učinkovito komunikacijo in izboljšali odnose v družini, razvijali socialne veščine otrok in mladostnikov, izpopolnili starševske kompetence, izboljšali sposobnosti obvladovanja čustev, spodbujali pozitivno samopodobo, pomagali pri vedenjskih in čustvenih težavah …

Aktivnosti centra bomo mesečno objavljali na spletni strani in FB-strani MOCIS-a. Na vse se je potrebno predhodno prijaviti. Svetovanja potekajo po dogovoru.

Vse aktivnosti centra so za uporabnike brezplačne. Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS ter Mestne občine Slovenj Gradec.