KOLEDAR DOGODKOV

Prijave na vse aktivnosti Centra za družine so obvezne.   Telefon: 070 500 608,  e-mail: centerzadruzine@mocis.si

S ponosom vas obveščamo, da smo uspešno pridobili razpis Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS. Našo že tako bogato izobraževalno ponudbo dopolnjujemo z novim projektom – Centrom za družine Andeški hram (2021–2025). 

Kaj ponuja center za družine?

  • prostor druženja različnih generacij,
  • podporo pri lažjem usklajevanju družinskega in poklicnega življenja,
  • podporo pri izboljšanju medsebojnih odnosov in starševskih kompetenc,
  • prostor za izmenjavo dobrih praks in pozitivnih izkušenj,
  • počitniško varstvo otrok.

V center za družine vabimo otroke, mladostnike, starše, družine, kjer za njih organiziramo raznovrstna druženja, predavanja, delavnice, pogovore, svetovanja itn. Center za družine Andeški hram je prvi in edini center za družine v Koroški regiji, zato se trudimo lokalnim in regionalnim uporabnikom nuditi kvalitetne vsebine, ki jih izvaja strokovno usposobljen kader.

Aktivnosti, ki se bodo odvijale v centru, so naslednje:

1) Neformalno druženje, ki poteka na lokaciji Večgeneracijskega centra Andeški hram (Glavni trg 28a, Slovenj Gradec) od ponedeljka do petka od 9.00 do 12.00 in od 13.00 do 17.00. Na voljo je igralnica za otroke s pestro ponudbo didaktičnih, družabnih in miselnih iger v slovenskem in tujih jezikih, bralnim kotičkom s ponudbo otroških in mladinskih knjig, ustvarjalnega materiala in mentorskega vodstva pri ustvarjanju … Nudimo tudi prostor za pogovor, izmenjavo izkušenj in informiranje obiskovalcev o aktualnih dejavnostih centra.

2) Izobraževalne in praktične delavnice na temo razvijanja pozitivnega starševstva, ki so namenjene ohranjanju in razvijanju starševskih kompetenc in nudenju podpore in pomoči staršem otrok in mladostnikov pri vzgoji.

Delavnice potekajo po vnaprej zastavljenem urniku, večinoma v popoldanskem času. V tem sklopu izvajamo nacionalno priznan program Neverjetna leta, delavnice na teme komunikacija, reševanje konfliktov, vzgoja, odziv na stres, vedenjske in čustvene težave otrok, motiviranje otrok, kako pomagati otroku pri šolskem delu. Predavanje za starše se izvajajo tudi na daljavo z video konferenčnim orodjem Zoom.

Izvajalci predavanj za starše:
Sonja Tiršek, dipl. psihologinja
Petra Jovan, mag. sociologije
mag. Zlatko Triller, spec. šolske psihologije, univ. dipl. psih.
mag. Jasna Kolar Macur, mag. s področja sociologije
mag. Milena Pačnik, prof. defektologije, mag. s področja pedagogike

3) Počitniške aktivnosti za otroke in organizirane delavnice za otroke in mladostnike, s katerimi otrokom in mladostnikom nudimo možnost aktivnega, ustvarjalnega, poučnega ter zabavnega preživljanja počitniških dni, staršem pa zagotavljamo organizirano varstvo v času njihovih službenih in drugih obveznosti. Počitniško varstvo organiziramo v času poletnih šolskih počitnic. Na voljo je tudi učna pomoč za učence in dijake

Izvajalci aktivnosti za otroke:
Kristina Navotnik, dipl. inž. tekstilstva
Irena Šmid Jeram, univ. dipl. ing. tekstilne tehnologije
Marija Obreza, dipl. specialna pedagoginja
Boštjan Klemenčič, prof. računalništva z matematiko
Melita Šumnik, dipl. vzgojiteljica predšolskih otrok

4) Individualno ali skupinsko svetovanje za otroke, mladostnike in starše izvajamo z namenom izboljšanja obvladovanja čustev, gradnje pozitivne samopodobe ter učenja reševanja problemov.

S svetovanji krepimo učinkovito komunikacijo in prispevamo k izboljšanju odnosov v družini, razvijamo socialne veščine otrok in mladostnikov, izpopolnjujemo starševske kompetence, nadgrajujemo sposobnosti obvladovanja čustev, spodbujamo pozitivno samopodobo in pomagamo pri vedenjskih in čustvenih težavah. Staršem, mladostnikom in otrokom svetujejo izkušeni strokovnjaki, ki nudijo individualno ali skupinsko svetovanje na teme učinkovita komunikacija, vzpostavljanje pozitivne navezanosti v družini, izboljšanje socialnih kompetenc otrok in mladostnikov in starševskih kompetenc idr.

Svetovalci:
mag. Zlatko Triller, spec. šolske psihologije, univ. dipl. psih.
dr. Lucija Čevnik, dr. s področja sociologije
mag. Milena Pačnik, prof. defektologije, mag. s področja pedagogike
Petra Cvek, uni. dipl. ped.
Ksenija Centa, dipl. psih.
Sonja Lakovšek, univ. dipl. psih.

Aktivnosti centra so mesečno objavljene na spletni strani www.mocis.si, na Facebook strani MOCIS-a ter na spletnem portalu www.sglasnik.sg (Slovenj Gradec). Na vse aktivnosti so potrebne predhodne prijave. Svetovanja potekajo po dogovoru.

Vse aktivnosti centra so za uporabnike brezplačne. Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS ter Mestne občine Slovenj Gradec.

Aktivnosti v okviru Centra za družine se odvijajo v prostorih večgeneracijskega centra na Glavnem trgu 28a, Centra za družine na Glavnem trgu 29 in MOCIS-a na Meškovi ulici 21 v Slovenj Gradcu. Obiščete jih lahko vsak delavnik od 9.00 do 12.00 in od 13.00 do 17.00 ter v času izvajanja vsebin.

Informacije o delovanju centra lahko dobite na telefonski številki 070 500 608 ali na e-naslovu: centerzadruzine@mocis.si.

Povezavi do prijave v program Neverjetna leta: