V teh nepredvidljivih v Svetovalnem središču Koroška, ki deluje na MOCIS-u, ponujamo sodelovanje pri upravljanju s človeškimi viri.

Kako lahko sodelujemo?

  • Z zaposlenimi, ki so trenutno na čakanju in doživljajo občutke negotovosti, vzpostavimo kontakt, se z njimi pogovorimo ter pomagamo pri zastavljanju realnih ciljev za prihodnost.
  • Organiziramo intenzivne on-line jezikovne tečaje angleškega in nemškega jezika. Predhodno znanje zaposlenih tudi ovrednotimo (jezikovno testiranje z izdajo potrdila o nivoju znanja).
  • Delavcem iz tujine nudimo vključitev v različne tečaje slovenskega jezika.
  • Čas koronavirusa je temeljito spremenil tudi naš način poslovnega komuniciranja. Na delovnem mestu uporabljamo več IKT tehnologije (on-line sestanki) in pisne komunikacije (po elektronski pošti). Zaposleni lahko pri nas pridobijo dodatna računalniška znanja in uporabna znanja slovenskega jezika (slovnično in oblikovno pisanje dopisov, raba velike začetnice, nagovori idr.).

V dogovoru z delodajalci lahko informiranje in svetovanje ter izobraževanja izvedemo takoj – preko videosrečanj ali se dogovorimo za drug ustrezen način izobraževanja. Vse programe lahko prikrojimo potrebam delodajalcev.

Za dodatne informacije in vaša vprašanja smo dosegljivi v Svetovalnem središču Koroška na MOCIS-u (www.mocis.sijanja.bartelj@mocis.si).