Danes je potekal ERASMUS+ DAN na MOCIS-u, ki je bil namenjen predstavitvam mednarodnih mobilnosti, ki smo jih izvedli v prejšnji polovici leta in pripravi bodočih udeležencev na mednarodno izmenjavo v Barceloni.
Udeleženke tečajev Erasmus+ Courses Croatia, ki so bile na Hrvaškem, so predstavile lastne izkušnje in pridobljena znanja, ki jih bomo z veseljem uporabili tudi ostali sodelavci.

💚 Njihove teme izobraževanj so namreč vključevale skrb za okolje, boj proti podnebnim spremembam in metode, s katerimi lahko dober učitelj postane odličen. Naše poznavanje trajnostnosti in pomena čuječnosti so nemudoma preizkusile z dvema delavnicama.

🏁 Pri vseh mobilnostih so v ospredju cilji programa Erasmus+, s katerimi Evropska unija spodbuja enakost, ustvarjalnost, kakovost, vključevanje in s tem zmanjšuje razlike med posamezniki. Za vse to si prizadevamo tudi na MOCIS-u, zato že kmalu sledi nov projekt za udeležence programa PUM-O+, ki se bodo deset dni izobraževali v Španiji.

🍀 Ob koncu srečanja smo se vsi strinjali, da kot državljani EU z optimizmom zremo v prihodnost in se že veselimo novih priložnosti.

Program Erasmus+ sofinancira Evropska unija.