Ob tej priložnosti odprli novo kuhinjo, previjalnico in dojilnico

Mineva leto dni odkar je v prostorih Andeškega hrama zaživel Večgeneracijski center Andeški hram, prostor, namenjen druženju vseh generacij. Pobudnika za njegovo odprtje sta bila javni zavod Mocis in zdravstveni dom (ZD), v dogajanje pa se vključuje še Podjetniški center Slovenj Gradec z Rokodelskim centrom Koroške. Vsi omenjeni so tudi zadolženi za program oziroma dogajanje v centru, ki je bilo zelo pestro. Njegovo delovanje finančno podpira tudi slovenjgraška mestna občina, ki je omogočila sredstva za nakup nove opreme.

V prvem letu delovanja so pripravili kar 621 delavnic in dogodkov ter gostili 2894 obiskovalcev. “V začetku je bilo obiskovalcev manj, zdaj pa ugotavljamo, da se je dobro prijel. Ljudje radi sodelujejo na raznih dogodkih, mnogo jih prihaja tudi na čaj, hkrati prebirajo še dnevno časopisje in se družijo,”pove Sabina Zorjan iz Mocisa.

Za prvi rojstni dan je Večegeneracijski center dobil novo kuhinjo, previjalnico in dojilnico oziroma sobo za sproščanje. Njihova želja je, da bi v vanj privabili še mamice z otroki.

Tudi za prihajajoče leto obljubljajo pester program aktivnosti iz različnih področij, od medgeneracijskega sodelovanja, učenja tujih jezikov, razgibavanja, predavanj…. “Nadaljevali bomo najbolj zanimive stvari, od učenja tujih jezikov, petja, dobro obiskana so bila potopisna predavanja, kreativne delavnice in nordijska hoja,” pove Zorjanova, ki k sodelovanju pri oblikovanju programa vabi še druge javne zavode, društva, posameznike….