Center za družine Andeški hram aktivno sodeluje z ostalimi sorodnimi organizacijami, med drugim tudi z NIJZ. Le-ta je pred nedavnim v sklopu programa MIRA – Nacionalni program duševnega zdravja vzpostavil spletni portal in svetovalnico #TOSEMJAZ, ki je namenjena mladim, ki imajo tisoč in eno vprašanje, vendar na njih ne dobijo odgovorov.

Na spletnem portalu #TOSEMJAZ lahko mladi anonimno zastavijo vprašanja, na katera jim odgovorijo strokovnjaki z dotičnih področij. Poleg tega lahko raziskujejo aktualne vsebine, kot so zaljubljenost, samopodoba, prehrana, psihične stiske, spolnost, prijatelji in vrstniki, zasvojenost ipd. Portal ponuja tudi možnost online pogovora strokovnjaki (psiholog, ginekolog) po zastavljenem urniku klepetalnic ter nenazadnje povezave in kontakte vseh sorodnih ali drugačnih poti za pomoč mladim v stiski.

V Centru za družine Andeški hram vam na vseh naših lokacijah nudimo gradivo za mladostnike in mladostnice ter njihove starše, ki bi želeli nasvete in napotke za lažje premagovanje mladostniških izzivov, in sicer:

Priročnik za mladostnice in mladostnike Kaj lahko naredim, da mi bo lažje? (dostopen tudi na: https://bit.ly/3QAHMmD)

Brošura Kako lahko starši pomagajo mladostnikom v stiski?

Brošura in zloženka Slabemu počutju sem kos; 10 idej, kako lahko mladostnik sam skrbi za dobro počutje.

Povezava do spletnega portala TO SEM JAZ: https://www.tosemjaz.net/