Šlo je za vseslovenski PUM-O projekt o promociji zdravih navad pri spanju. Na ta dan smo vsi PUM-i po Sloveniji izvajali različne aktivnosti. V Slovenj Gradcu smo projektne aktivnosti pričeli izvajati že v začetku meseca februarja in jim nadeli skupno ime Kraljična na zrnu graha.

 

Skozi projekt smo se učili šivati, tako ročno kot tudi strojno in nastale so čudovite punčke iz cunj.
No, niso samo punčke, so tudi fantje in medvedki, še žabice so vmes. Nekateri spijo, drugi bedijo, vsem pa je skupna zdrava, udobna postelja, ki so jo, kar je najpomembneje, izdelali sami.

 

Za goste smo pripravili scenarij za igro z naslovom Kraljična na zrnu graha. Posamezna dejanja igre je naš udeleženec Luka popestril z ilustracijami, ki so na voljo za ogled v naši prostorih. O pomenu spanja za naše zdravje smo spregovorili s pomočjo japonskega gledališča Kamišibaj.

Kamišibaj po japonsko pomeni Kami- papir; šibaj pa je gledališče. Gre za edinstveno obliko pripovedovanja zgodb ob slikah. Slike oziroma ilustracije so vložene v lesen oder, imenovan butaj. Pripovedovalec (kamišibajkar) ob pripovedovanju menja slike, ki prikazujejo dogajanje v zgodbi.

 

Celoten posnetek predstave si lahko pogledate na povezavi: Kraljična na zrnu graha