02 88 46 400 info@mocis.si

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja 2018 vas vabimo vas na brezplačno praktično glasbeno delavnico

 »Z GLASBO PROTI STRESU NA DELOVNEM MESTU«, ki bo potekala v sredo, 23. maja 2018, ob 11. uri, v Mrežnem podjetniškem inkubatorju Koroška – Slovenj Gradec ( Ozare 19), konferenčna dvorana, 1. nadstropje.

Izvajalec delavnice: Glasbeni center SLED in Kulturno društvo Zvoki tišine

Dogodek bo potekal v dveh sklopih:

  • Petje kot antistresna terapija (Barbara Mirkac, prof. glasbe – 45 min)

Ni pomembno, do kakšne mere je razvit vaš posluh, niti ni pomembno, ali ste glasbeni profesionalec, dolgoletni zborovski ali pa le »kopalniški« pevec – petje ima na vse ljudi enake učinke. Petje JE terapevtsko, pevci so veliko manj bolni. Znanstveno je dokazano, da se pri petju tudi za 240 % zviša raven imunoglobina A, ki odstranjuje tujke v telesu, kot so bakterije in virusi. Na delavnici boste spoznali nekaj osnovnih pevskih veščin – tudi če zase menite, da »nimate posluha«, izkoristite priložnost in vstopite v čudoviti svet glasbe.

  • Glasbena terapija (Zala Dvoršek, prof. oboe, študentka glasbene terapije – 45 min)

Na delavnici se bomo najprej na kratko spoznali s tem, kaj glasbena terapija pravzaprav je in kdo je glasbeni terapevt, v drugem, praktičnem delu, pa bomo spoznali nekaj tehnik, ki jih glasbeni terapevti vsakodnevno uporabljajo pri svojem delu.

 

O predavateljicah:

Barbara Mirkac je profesorica glasbe. Glasbena pestrost jo spremlja že od malih nog. Pot jo je vodila na Umetniško gimnazijo Velenje, kjer je maturirala iz orgel. Študirala je glasbeno pedagogiko na Akademiji za glasbo v Ljubljani, diplomirala pa iz zborovodstva pri dr. Sebastjanu Vrhovniku. Vse življenje je aktivna zborovodkinja in organistka. Kot tretja Slovenka je igrala pri maši v baziliki sv. Petra v Vatikanu. S trobentačem Miklavžem Pintarjem imata v duetu orgle-trobenta za seboj uspešen slovenski ciklus koncertov klasične glasbe. Uživa v pedagoškem delu in ker je polna idej, energije in ustvarjalnosti, je ustanovila zasebno glasbeno šolo Glasbeni center SLED (www.za-sled.si),  kjer se ukvarjajo s poučevanjem otrok, odraslih in oseb s posebnimi potrebami. Njena želja je, da bi čim več ljudem vseh starosti omogočila dostop do glasbenega ustvarjanja. Glasba namreč ni samo umetnost, ki polni dušo – razbremeni nas lahko vsakdanjega stresa in vsaj za kratek čas odpelje v svet fizične in duševne sproščenosti ter boljšega počutja.

Rozalija Dvoršek je profesorica oboe. Leta 2014 je z odliko zaključila študij oboe na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Že v času študija je večino svojega časa posvečala pedagoškemu delu in raziskovanju, kaj vse nam glasba nudi. Po zaključenem študiju je skoraj dve leti živela na Škotskem, kjer je delala v skupnosti z mladimi in odraslimi z motnjo v duševnem razvoju. Trenutno poklicno deluje na področju posebnih potreb in hkrati poučuje na glasbeni šoli. Obe področji – glasbo in delo z osebami s posebnimi potrebami – združuje v 2. letniku študija glasbene terapije, v sklopu katerega letos opravlja samostojno prakso glasbene terapevtke v CUDV Črna na Koroškem. Trenutno poučuje flavto in oboo v Glasbenem centru SLED, kot glasbena terapevtka pa deluje v okviru kulturnega društva Zvoki tišine.

Udeleženci delavnice ne potrebujejo glasbenega predznanja.

Veselimo se vaše udeležbe!