02 88 46 400 info@mocis.si

Teden vseživljenjskega učenja se je pričel že 11. maja z nacionalnim odprtjem v Šmarjah pri Jelšah. V Slovenj Gradcu smo na isti dan pričeli z nežnim ogrevanjem na Koroškem radiu z Jogo v ritmu Koroške.

Parada učenja je povsod v Sloveniji, kakor tudi v Slovenj Gradcu, potekala 16. maja. Letos smo oder premaknili pred Koroško galerijo likovnih umetnosti in tako v dogajanje vključili širše mestno jedro.

Rdeča nit letošnje parade je bila »Učenje za zdravje« – aktiviramo in povezujemo vse generacije v skrbi za lastno zdravje in znanje o zdravju!« V dopoldanskem času je potekalo bogato festivalsko dogajanje s stojnicami, raznolikim odrskim programom, demonstracijami zdravih vadb in predstavitvami dobrih praks zdravega sloga življenja ter spektakularnim skupinskim spustom helijevih balonov s »sporočili zdravja, ljubezni in sreče«. Ambasador letošnje parade učenja je bil Primož Suhodolčan, osrednja gostja pa vsem poznana najstarejša koroška maratonka, gospa Kazimira Lužnik. Popoldan smo nadaljevali s strokovnim delom Parade učenja, kjer smo skozi pogovor, ki ga je vodila Barbara Polutnik Brusnik spoznavali prostovoljko združenja Europa Donna, Mojco Senčar, ki nam je pogumno predstavila svoj 37-letni boj z rakom ter navdušila in ganila vse prisotne. Naše druženje smo nadaljevali s praznovanjem obletnice Univerze za tretje življenjsko obdobje, ki že 5. leto deluje pod okriljem MOCIS-a.