02 88 46 400 info@mocis.si

Približuje se 25. 5. 2018, ko se bo začela uporabljati nova Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR), zato je MOCIS, Center za izobraževanje odraslih, v četrtek, 9. novembra 2017, organiziral seminar »Ste pripravljeni na novo evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov?«, ki je potekal v prostorih Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška v Slovenj Gradcu.

Predavateljici sta bili dr. Nataša Pirc Musar in mag. Rosana Lemut Strle. Na seminarju so bile predstavljene vse novosti, ki jih prinašajo novi evropski predpisi s področja varstva osebnih podatkov, kaj te novosti pomenijo ter kako in do kdaj se moramo na njih pripraviti. Seminar je bil namenjen delodajalcem, direktorjem, podjetnikom, vodjem pravnih in kadrovskih služb ter kadrovikom, odgovornim osebam v podjetjih in javnemu sektorju, ki ima po novi uredbi dolžnost imenovati uradne osebe za varstvo osebnih podatkov, varnostnim inženirjem ter vsem, ki se pri opravljanju svojega dela srečujejo z obdelovanjem osebnih podatkov.

Seminarja se je udeležilo 28 predstavnikov koroških podjetij, ki so bili z izbrano vsebino zelo zadovoljni in ocenjujejo, da so ravno tovrstna izobraževanja tista, ki jih potrebujejo, saj prinašajo konkretne učinke pri njihovem poslovanju. MOCIS v skladu z zavezami memoranduma, ki ga je podpisal skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije, Območno zbornico Koroška in Zavodom RS za zaposlovanje, OS Velenje, namerava nadaljevati v smeri organizacije izobraževanj, za katera se kaže interes med delodajalci in zaposlenimi.