02 88 46 400 info@mocis.si

V študijskem krožku Tkanje niti preteklosti v vzorec prihodnosti je aktivno sodelovalo enajst udeleženk, ki so se želele naučiti izdelovati rešilje in necano čipko. Že na uvodnem srečanju in kasneje preko socialnih iger smo precej časa namenile medsebojnemu  spoznavanju, pogovoru in soočanju mnenj, razvijanju dobrih odnosov, krepitvi zaupanja in spoštovanja ter sprostitvi. Učile smo se sprejemati drugačna mnenja in razmišljanja, predvsem pa se je v tem krožku pokazalo odlično medgeneracijsko sodelovanje, saj so starejše članice nesebično izmenjavale oziroma delile svoja znanja in izkušnje, se izkazovale s svojo potrpežljivostjo ter hkrati z velikim veseljem sprejemale zagnanost in inovativnost mlajših. Vsaka posebej je na svoj način poskrbela za dobro vzdušje in pustila svojstven pečat. Med članicami se je spletala skoraj prijateljska vez, kar dokazuje dejstvo, da se srečujejo tudi v svojem prostem času.

052_splet 055_splet

Tudi v tem ŠK smo soglasno sprejele odločitev, da bomo svoje izdelke razstavile v izložbah trgovin v centru mesta Slovenj Gradec, katerim bomo v trajno last podarile nekaj svojih izdelkov. Sodelovale smo tudi na PARADI UČENJA v Slovenj Gradcu, kjer smo imele svojo stojnico z dokončanimi izdelki, hkrati pa smo še prikazovale izdelovanje rešiljeja ter necane čipke. Naša stojnica je privabila številne obiskovalke, ki so neprikrito občudovale naše izdelke in izrazile zelo velik interes, da bi se v prihodnosti vključile v podoben študijski krožek.

060_splet 062_splet

Ob novici, da bomo letos prvič sodelovali na KARAVANI ŠTUDIJSKIH KROŽKOV, so pokazale veliko navdušenje in pripravljenost, da se aktivno vključijo v priprave.

Zelo pomemben dosežek ŠK Tkanje niti preteklosti v vzorec prihodnosti je vez, ki se je spletla med članicami različnih generacij, izmenjava dragocenih izkušenj, ki so jih pridobivale ob uresničevanju načrtovanih ciljev, poglobitev in usvojitev novih znanj s tega področja ter krepitev solidarnosti med njimi.

DSCN0701_splet vrednotenje_006_splet